Popovača, 1. svibnja 2024.

Na aerodromu Voloder održana je protivpožarna vježba na temu “Kvar na motoru zrakoplova s ozlijeđenom osobom”. Vježbu su organizirali Vatrogasna postrojba Stružec, Aero klub Popovača i OSA Kutina, uz podršku Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, Centra 112, Grada Popovače, Agencije za civilno zrakoplovstvo i PU Kutine.

Tijekom vježbe simuliran je scenarij u kojem je zrakoplov imao kvar na motoru i bio prisiljen sletjeti na aerodrom Voloder. U zrakoplovu se nalazila ozlijeđena osoba koja je morala biti evakuirana. Vatrogasci su potom ugasili požar na avionu.
Vježba je prošla uspješno, a svi su ciljevi postignuti. Sudionici vježbe pokazali su visoku razinu spremnosti i profesionalnosti.
Ova vježba je bila od velike važnosti za provjeru spremnosti službi za spašavanje u slučaju avionskih nesreća. Također je bila dobra prilika za edukaciju javnosti o važnosti zaštite od požara.
“Želimo se zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovoj vježbi. Bez njihove podrške ovo ne bi bilo moguće. Također se želimo zahvaliti građanima Popovače na razumijevanju i strpljenju tijekom vježbe.”
Ravnateljica
Silvija Desić Basarić